Θέατρο Μικρό Χορν

Πληροφορίες

Το θέατρο Μικρό Χορν, όπως το λέει και το όνομα του είναι το μικρό αδερφάκι του θεάτρου Δημήτρης Χορν και ακριβώς δίπλα του, στην οδό Αμερικής.

Πρόκειται για ένα μικρό αλλά στην πραγματικότητα «μεγάλο» θέατρο λόγω των σημαντικών και επιτυχημένων παραστάσεων που στέγασε. Ιδρύθηκε το 1961 από τον θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λειβαδά με την ονομασία «Αμιράλ», ενώ πριν ανοίξει τις πόρτες του ως θέατρο λειτούργησε ως κινηματογράφος για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Στη σκηνή του έχουν παρουσιαστεί σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου με πρωταγωνιστές μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου.

Το θέατρο βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου και από εκεί υπάρχει άνετη πρόσβαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η περιοχή της Πλάκας, είναι σε απόσταση που μπορεί κανείς να περπατήσει και να έχει μια γεύση του κέντρου της πόλης.

Η Ακρόπολη και το ιστορικό κέντρο βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση και μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί κάνοντας ένα περίπατο.

Διεύθυνση:
Αμερικής 10, Αθήνα

Τηλέφωνο:
211 1826479

 

Photo Gallery

Χάρτης

Πρόσβαση

Με λεωφορείo-τρόλεϊ

Το Μικρό Χορν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη στάση «Κριεζώτου», στην οδό Πανεπιστημίου και «Ακαδημία» στην οδό Ακαδημίας, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό

Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Με ταξί

Από τις οδούς Αμερικής, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου που περιβάλλουν το θέατρο υπάρχει άνετη πρόσβαση σε Taxi. Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος και Κολωνακίου υπάρχει χώρος στάθμευσης Taxi.

Parking

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.