Θέατρο Δημήτρης Χορν

Πληροφορίες

Το θέατρο που πήρε το όνομα του, από τον αξέχαστο Δημήτρη Χορν, βρίσκεται επί της οδού Αμερικής και σχεδόν απέναντι από το CityLink.

Πρόκειται για μετονομασία του θεάτρου Διονύσια, όπου άνοιξε τη δεκαετία του 1950 και έχουν παίξει σε αυτό μεγάλες μορφές του Ελληνικού θεάτρου όπως οι: Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη και οι θίασοι τους.

Στο Θέατρο αυτό, φιλοξενούνται και οι απονομές του βραβείου Δημήτρης Χορν, όπου δίνονται ανελλιπώς από το 2000 και θεσμοθετήθηκαν στη μνήμη του ηθοποιού, από τον Σταμάτη Φασουλή.

Μεγάλες παραστάσεις παρουσιάστηκαν στη σκηνή του και παγίωσαν τη γνώμη του κοινού για την υψηλής αισθητικής επιλογή των έργων που παρουσιάζονται εκεί.

Διεύθυνση:
Αμερικής 10, Αθήνα

Τηλέφωνο:

210 3612500

Photo Gallery

Χάρτης

Πρόσβαση

Με λεωφορείo-τρόλεϊ

Το Δημήτρης Χορν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη στάση «Κριεζώτου», στην οδό Πανεπιστημίου και «Ακαδημία» στην οδό Ακαδημίας, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό

Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Με ταξί

Από τις οδούς Αμερικής, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου που περιβάλλουν το θέατρο υπάρχει άνετη πρόσβαση σε Taxi. Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος και Κολωνακίου υπάρχει χώρος στάθμευσης Taxi.

Parking

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.