Θέατρο Αλίκη

Πληροφορίες

Το θέατρο Αλίκη, αποτελεί έναν ξεχωριστό ιστορικό χώρο της Αθήνας και είναι ένα από τα πιο σημαντικά, κεντρικά θέατρα στην καρδιά της πρωτεύουσας. Το 1935 άρχισε να λειτουργεί ως χορευτικό κέντρο και αργότερα, το 1949 μετατράπηκε σε κινηματογράφο.

Από το 1971 υπήρξε θεατρική στέγη της πολυαγαπημένης Ελληνίδας ηθοποιού, Αλίκης Βουγιουκλάκη, από την οποία πήρε και το όνομά του.

Το 2006 ανακαινίστηκε πλήρως. Στην πορεία του μέχρι σήμερα, σπουδαίοι ηθοποιοί έχουν ανέβει στη σκηνή του, ενώ το έχουν τιμήσει κορυφαίοι σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί εκεί παραστάσεις – μιούζικαλς και κωμωδίες – που έχουν χειροκροτηθεί από το κοινό και τους κριτικούς.

 

Διεύθυνση:
Αμερικής 4, Αθήνα

Τηλέφωνο:
210 3210021

 

Photo Gallery

Χάρτης

Πρόσβαση

Με λεωφορείo/τρόλεϊ

Το θέατρο Αλίκη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη στάση «Κριεζώτου» στην οδό Πανεπιστημίου και «Ακαδημία» στην οδό Ακαδημίας, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό

Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Με ταξί

Από τις οδούς Αμερικής, Σταδίου και Πανεπιστημίου που το περιβάλλουν υπάρχει άνετη πρόσβαση σε Taxi. Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος υπάρχει χώρος στάθμευσης Taxi.

Α.μεΑ.

Σε όλους τους χώρους του θεάτρου, υπάρχει άνετη πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μετά την ανακαίνιση του χώρου, έχουν τοποθετηθεί ειδικοί ανελκυστήρες σκάλας. Η πρόσβαση γίνεται από την οδό Αμερικής και τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, μόνο από την πλατεία του θεάτρου.

Parking

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.