Θέατρο Λαμπέτη

Πληροφορίες

Το θέατρο που πήρε το όνομά του από την αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη, βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της Αθήνας, τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στη θέση του και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80, βρισκόταν ο κινηματογράφος Γρανάδα. Η αρχιτεκτονική προσαρμογή του από κινηματογράφο σε θέατρο, γίνεται από τους αρχιτέκτονες Γιώργο και Χαρ. Λαζάνη και Λαμπρινή Βεντούρη.

Το 1984 το θέατρο κάνει πρεμιέρα με το έργο της Ελεύθερης Σκηνής «Μέσα οι Αμερικάνοι».

Στο Θέατρο Λαμπέτη, έχουν ανέβει μέχρι σήμερα 39 παραστάσεις. Έχουν σκηνοθετήσει σπουδαίοι Έλληνες σκηνοθέτες, ανάμεσά τους, ο Ζυλ Ντασσέν, ο Μίνως Βολανάκης, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Λάκης Λαζόπουλος και έχουν παίξει οι περισσότεροι Έλληνες ηθοποιοί σε μεγάλες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες.

Πρόκειται για ένα από τα κλασικά, αστικά θέατρα της Αθήνας, από τα πιο δημοφιλή στο κοινό, στο οποίο οι θεατές εδώ και δεκαετίες απολαμβάνουν παραστάσεις με τη σφραγίδα της καλλιτεχνικής ποιότητας.

Διεύθυνση:
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

Τηλέφωνο:
210 6457086

 

Photo Gallery

Χάρτης

Πρόσβαση

Με λεωφορείo-τρόλεϊ

Το Λαμπέτη βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ

Με το Μετρό

Επίσης, βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι» (Γραμμή 2).Υπάρχει άνετη πρόσβαση σε ταξί.

Α.μεΑ.

Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το θέατρο διαθέτει ανελκυστήρα.

Parking

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.