Πληροφορίες συμμετοχής στις κληρώσεις των Αθηναϊκών Θεάτρων

Τα Αθηναϊκά Θέατρα διοργανώνουν κλήρωση – διαγωνισμό μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης για τη δωρεάν παραχώρηση εισιτηρίων των θεατρικών παραστάσεών τους. Κάθε σχετική κλήρωση διέπεται από τους κάτωθι όρους, τους οποίους κάθε συμμετέχων αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

  1. Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση/διαγωνισμό έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα. Σε περίπτωση που οι νικητές είναι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών), απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων – κηδεμόνων τους για την αποδοχή των εισιτηρίων. Εάν ο γονέας ή ο κηδεμόνας αρνηθεί ρητά τη συμμετοχή του ανηλίκου στο διαγωνισμό, αυτή θεωρείται άκυρη. Από την κλήρωση/διαγωνισμό αποκλείονται όλοι οι εργαζόμενοι των Αθηναϊκών Θεάτρων, οι σύζυγοι και οι συγγενείς έως και β’ βαθμού. Επιπλέον, κάθε συμμετέχων πρέπει να διατηρεί ένα αληθινό προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Instagram» ή όποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιλεγεί με ένα μοναδικό όνομα χρήστη, που θα συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης.
  2. Οι συμμετοχές που είναι άσεμνες, χυδαίες, απειλητικές, προσβλητικές, παρουσιάζουν πορνογραφικό υλικό ή προέρχονται από αντίστοιχο προφίλ χρήστη, αναφέρονται σε διακρίσεις ή παραβιάζουν τα δικαιώματα τρίτων θα αποκλείονται από τον εκάστοτε διαγωνισμό. Επιπλέον, τα Αθηναϊκά Θέατρα διατηρούν το δικαίωμα να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με τέτοιες συμμετοχές ή/και να αφαιρέσουν υλικό που θεωρείται προσβλητικό ή παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων. Και σε αυτήν την περίπτωση, κάθε συμμετέχων θα αποκλείεται.
  3. Έγκυρη θεωρείται μόνο μία συμμετοχή ανά άτομο εφόσον έχουν περιληφθεί τα πλήρη στοιχεία του και εφόσον έχει υποβληθεί μέχρι την ορισμένη ημερομηνία λήξης της κλήρωσης. Σε περίπτωση που το ίδιο άτομο έχει συμμετάσχει στην κλήρωση/διαγωνισμό με περισσότερους του ενός τρόπους ή περισσότερες της μίας φορές, έγκυρη θεωρείται μόνο η πιο πρόσφατη χρονικά συμμετοχή του που περιέχει τα πλήρη στοιχεία του.
  4. Το έπαθλο – εισιτήριο ορίζεται βάσει ανακοίνωσης επί εκάστοτε διαγωνισμού. Κάθε εισιτήριο μπορεί να παραληφθεί μόνο από το νικητή ή τους νικητές, εάν υπάρχουν περισσότεροι. Το έπαθλο δε μεταβιβάζεται σε τρίτο και δεν μπορεί να επιστραφεί. Το κάθε έπαθλο – εισιτήριο είναι αυστηρώς προσωπικό και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πώλησης ή ανταλλαγής. Διευκρινίζεται ότι ρητά απαγορεύεται η διενέργεια κλήρωσης – διαγωνισμού επί των εισιτηρίων παραστάσεων των Αθηναϊκών Θεάτρων από κάθε πρόσωπο μέσω οιουδήποτε μέσου και με οιονδήποτε τρόπο. Τα Αθηναϊκά Θέατρα διατηρούν δικαίωμα αποζημιώσεως για κάθε θετική ή αποθετική  (υλική ή μη) ζημία, καθώς και για την ηθική βλάβη που θα υποστούν από την παράβαση των παρόντων όρων.
  5. Οι συμμετέχοντες  στις κληρώσεις/διαγωνισμούς, χορηγούν  τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεσή τους για καταχώρηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε αρχείο που θα τηρείται από τα Αθηναϊκά Θέατρα,  για το σκοπό των εκάστοτε προωθητικών ενεργειών, σύμφωνα με τις  κείμενες διατάξεις. Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων, θα διατηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο και θα επεξεργάζονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις  του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR) και τις διατάξεις του Ν. 3471/2006. Σκοπός της συλλογής, διατήρησης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι η υποστήριξη των απαραίτητων δραστηριοτήτων στα πλαίσια και για τους σκοπούς του εκάστοτε διαγωνισμού αλλά και μελλοντικών προωθητικών ενεργειών. Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή,  οιοσδήποτε  συμμετέχων διατηρεί το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα του και ενημέρωσης, ή και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων του, βάσει του Ν. 3471/2006, κατόπιν γραπτού αιτήματος του που θα απευθύνει προς τα Αθηναϊκά Θέατρα. Τα Αθηναϊκά Θέατρα ή/και τρίτοι κατ’  εντολή και για λογαριασμό τους ενδέχεται να επεξεργαστούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να κοινοποιήσουν κατά τη διαδικασία συμμετοχής, με σκοπό την ανάδειξη των νικητών και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης/διαγωνισμού. Δεν επιτρέπεται η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους, εκτός από τυχόν πρόσωπα που κατόπιν εντολής των Αθηναϊκών Θεάτρων εκτελούν εργασίες απονομής ή παράδοσης των επάθλων εισιτηρίων, ενώ στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά καταστρέφονται.
  6. Τα Αθηναϊκά Θέατρα διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια τους όρους της κλήρωσης/διαγωνισμού με σχετική ανακοίνωση. Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει ή να αλλάξει/ τροποποιήσει τους Όρους & Προϋποθέσεις/ Κανόνες, που καταγράφονται στο παρόν σε οποιοδήποτε στάδιο του διαγωνισμού βρίσκεται χωρίς προειδοποίηση. Οποιουδήποτε είδους αλλαγές που μπορεί να προκύψουν αναφορικά με το διαγωνισμό και τους Κανόνες θα ανακοινώνονται από τα Αθηναϊκά Θέατρα μέσω του Instagram, της ιστοσελίδας ή/και άλλων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους.
  7. Η συμμετοχή στις κληρώσεις/διαγωνισμούς,  προϋποθέτει, εκτός από την συνομολόγηση των προαναφερθέντων όρων και προϋποθέσεων, την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των επιμέρους όρων της εκάστοτε διοργανωμένης κλήρωσης/διαγωνισμού, αρχικών και συμπληρωματικών ή τροποποιητικών, επιφυλασσόμενης της συμπλήρωσης ή τροποποίησης των όρων οποτεδήποτε από τα Αθηναϊκά Θέατρα.
  8. Οι παρόντες όροι διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με τις  ως άνω  κληρώσεις/διαγωνισμούς, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Αθήνας.