Καλώς ορίσατε στα Αθηναϊκά Θέατρα
Θεατρική Περίοδος 2021/22

Θέατρο Αλίκη


Περισσοτερα για το θεατρο

Πληροφορίες

Το θέατρο πήρε το όνομα του, από την αξέχαστη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, Αλίκη Βουγιουκλάκη και βρίσκεται επί της οδού Αμερικής.

To κτίριο που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (τωρινό CityLink), αποτελεί πλέον σημαντικό εμπορικό σταθμό στο κέντρο της πρωτεύουσας. Από εκεί, υπάρχει άνετη πρόσβαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η περιοχή της Πλάκας και του Κολωνακίου, είναι σε απόσταση που μπορεί κανείς να περπατήσει και να πάρει μια γεύση του κέντρου της πόλης.

Η Ακρόπολη και το ιστορικό κέντρο, βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση και μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί κάνοντας ένα σύντομο περίπατο.

Διεύθυνση: Αμερικής 4, Αθήνα

Πρόσβαση

Με λεωφορείo/τρόλεϊ: Το θέατρο Αλίκη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη στάση «Κριεζώτου» στην οδό Πανεπιστημίου και «Ακαδημία» στην οδό Ακαδημίας, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό: Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Με ταξί: Από τις οδούς Αμερικής, Σταδίου και Πανεπιστημίου που το περιβάλλουν υπάρχει άνετη πρόσβαση σε Taxi. Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος υπάρχει χώρος στάθμευσης Taxi.

Α.μεΑ.: Σε όλους τους χώρους του θεάτρου, υπάρχει άνετη πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μετά την ανακαίνιση του χώρου, έχουν τοποθετηθεί ειδικοί ανελκυστήρες σκάλας. Η πρόσβαση γίνεται από την οδό Αμερικής και τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, μόνο από την πλατεία του θεάτρου.

Parking: Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.