Καλώς ορίσατε στα Αθηναϊκά Θέατρα
Θεατρική Περίοδος 2021/22

Θέατρο Εμπορικόν


Περισσοτερα για το θεατρο

Πληροφορίες

Το θέατρο βρίσκεται στην περιοχή του «Ψυρρή», επί της οδού Σαρρή. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το παρατσούκλι του φερώνυμου καταπατητή της παλιάς Αθήνας και αποτελούσε κέντρο συγκέντρωσης βιοτεχνικών μονάδων κατά την περίοδο1950 – 1970.

Η περιοχή του «Ψυρρή», είναι ένα κλασικό παράδειγμα ανάπλασης, στο πλαίσιο της λογικής που συνδέει την ανάπτυξη κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και χώρων πολιτισμού, όπου ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και περνώντας μέσα από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όχι μόνο στην περιοχή του «Ψυρρή», αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του λεγόμενου ιστορικού κέντρου της πόλης.

Θεατρικοί χώροι, αίθουσες τέχνης, εστιατόρια, καφενεία και μπαράκια ήρθαν να εγκατασταθούν στους δρόμους της περιοχής του «Ψυρρή» αντικαθιστώντας παλιά σπίτια και βιοτεχνικές μονάδες.

Διεύθυνση: Σαρρή 11, Αθήνα

Πρόσβαση

Με λεωφορείo/τρόλεϊ: Το θέατρο Εμπορικόν, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την οδό Πειραιώς, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό:Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι» και του σταθμό του ΗΣΑΠ «Θησείο».

Με ταξί: Από τις οδούς Ερμού και Πειραιώς υπάρχει άνετη πρόσβαση σε Taxi. Χώρος στάθμευσης Taxi υπάρχει έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο.

Parking: Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και γενικά η στάθμευση στους γύρω δρόμους είναι εφικτή.