Καλώς ορίσατε στα Αθηναϊκά Θέατρα
Θεατρική Περίοδος 2021/22

Θέατρο Δημήτρης Χορν


Περισσοτερα για το θεατρο

Πληροφορίες

Το θέατρο που πήρε το όνομα του, από τον αξέχαστο Δημήτρη Χορν, βρίσκεται επί της οδού Αμερικής και σχεδόν απέναντι από το CityLink.

Πρόκειται για μετονομασία του θεάτρου Διονύσια, όπου άνοιξε τη δεκαετία του 1950 και έχουν παίξει σε αυτό μεγάλες μορφές του Ελληνικού θεάτρου όπως οι: Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη και οι θίασοι τους.

Στο Θέατρο αυτό, φιλοξενούνται και οι απονομές του βραβείου Δημήτρης Χορν, όπου δίνονται ανελλιπώς από το 2000 και θεσμοθετήθηκαν στη μνήμη του ηθοποιού, από τον Σταμάτη Φασουλή.

Το θέατρο βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου και από κει υπάρχει άνετη πρόσβαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η περιοχή της Πλάκας, είναι σε απόσταση που μπορεί κανείς να περπατήσει και να έχει μια γεύση του κέντρου της πόλης.

Η Ακρόπολη και το ιστορικό κέντρο βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση και μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί κάνοντας ένα περίπατο.

Διεύθυνση: Αμερικής 10, Αθήνα

Πρόσβαση

Με λεωφορείo/τρόλεϊ: Το Δημήτρης Χορν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη στάση «Κριεζώτου», στην οδό Πανεπιστημίου και «Ακαδημία» στην οδό Ακαδημίας, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό: Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Με ταξί: Από τις οδούς Αμερικής, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου που περιβάλλουν το θέατρο υπάρχει άνετη πρόσβαση σε Taxi. Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος και Κολωνακίου υπάρχει χώρος στάθμευσης Taxi.

Parking: Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους.