Καλώς ορίσατε στα Αθηναϊκά Θέατρα
Θεατρική Περίοδος 2020/21

Θέατρο Αποθήκη

Περισσοτερα για το θεατρο

Πληροφορίες

Το θέατρο βρίσκεται στην περιοχή του «Ψυρρή» επί της οδού Σαρρή. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το παρατσούκλι του φερώνυμου καταπατητή της παλιάς Αθήνας και αποτελούσε κέντρο συγκέντρωσης βιοτεχνικών μονάδων, κατά την περίοδο 1950 – 1970.

Η περιοχή του «Ψυρρή», είναι ένα κλασικό παράδειγμα ανάπλασης στο πλαίσιο της λογικής, που συνδέει την ανάπτυξη κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και χώρων πολιτισμού, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και περνώντας μέσα από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όχι μόνο στην περιοχή του «Ψυρρή», αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του λεγόμενου ιστορικού κέντρου της πόλης.

Θεατρικοί χώροι, αίθουσες τέχνης, εστιατόρια, καφενεία και μπαράκια ήρθαν να εγκατασταθούν στους δρόμους του Ψυρρή αντικαθιστώντας παλιά σπίτια και βιοτεχνικές μονάδες.

Στην περιοχή αυτήν αναπτύχθηκε ο πολιτιστικός και αρχιτεκτονικός πυρήνας της νεότερης ιστορίας της πόλης των Αθηνών, συνωθείται σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, η καλλιτεχνική και ψυχαγωγική δράση.

Διεύθυνση: Σαρρή 40, Ψυρρή

Πρόσβαση

Με λεωφορείo/τρόλεϊ: Το Θέατρο Αποθήκη, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την οδό Πειραιώς, από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό:Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι» και του ΗΣΑΠ «Θησείο».

Με ταξί: Από τις οδούς Ερμού και Πειραιώς, υπάρχει άνετη πρόσβαση σε Taxi. Χώρος στάθμευσης Taxi υπάρχει έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο.

Parking: Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και γενικά η στάθμευση στους γύρω δρόμους είναι εφικτή.