Αθηναϊκά Θέατρα

kivotos header

Γενικά Στοιχεία - Πρόσβαση

Το θέατρο βρίσκεται στην περιοχή «Γκάζι» λίγο πιο κάτω από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Παιραιώς. Η περιοχή Γκάζι πήρε το όνομά της από το αθηναϊκό εργοστάσιο της Γαλλικής Εταιρείας Αεριόφωτος που ιδρύθηκε το 1857.

Η ανεύρεση του χώρου για την ανέγερση του βιομηχανικού αυτού συγκροτήματος, έγινε με γνώμονα την σπουδαιότητα του κεντρικού σημείου που βρισκόταν, δηλαδή στην τρίτη κορυφή του "πολεοδομικού τριγώνου" της Αθήνας, στον άξονα προς Πειραιά. Εκεί, όπου σύμφωνα με την πρόταση των Κλεάνθη-Σάουμπερτ (1833) προβλεπόταν η διαμόρφωση της πλατείας Κέκροπος.

Η περιοχή του Γκαζιού είναι ένα κλασικό παράδειγμα ανάπλασης στα πλαίσια της λογικής που συνδέει την ανάπτυξη κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και χώρων πολιτισμού που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και περνώντας μέσα από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όχι μόνο στο Γκάζι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του λεγόμενου ιστορικού κέντρου της πόλης.

Ο χώρος του θεάτρου είχε πολλές χρήσεις. Πριν το 1930 ήταν σουβλατζίδικο και φαρμακείο, μετά αποθήκη πλακιδίων και στο τέλος γκαράζ. Στο θέατρο λειτουργεί και παιδική σκηνή.

Διεύθυνση: Πειραιώς 115, Γκάζι


Πρόσβαση

Με λεωφορείο/τρόλεϊ
Το θέατρο Κιβωτός βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη στάση «Καμπά» στην οδό Πειραιώς από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Με το Μετρό
Το θέατρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Κεραμεικός» και του σταθμό του ΗΣΑΠ «Θησείο».

Με ταξί
Από την οδό Πειραιώς έχετε άνετη πρόσβαση σε Taxi.

Parking
Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και γενικά η στάθμευση στους γύρω δρόμους είναι άνετη.

Όροι λειτουργίας θεάτρου

• Μετά την έναρξη της παράστασης δεν επιτρέπεται η είσοδος. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο αν υπάρχει διάλειμμα.
• Τα φοιτητικά, τα μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια ισχύουν μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών
• Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ειδών του κυλικείου στις αίθουσες των θεάτρων παρά μόνο στα φουαγέ.
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του θεάτρου ατόμων υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
• Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στους χώρους με την ανάλογη σήμανση.
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος κατοικίδιων ζώων στους χώρους των θεάτρων.
• Δεν επιτρέπεται η μεταφορά και κατοχή γυάλινων φιαλών, μεταλλικών κουτιών αναψυκτικών, όπλων εύφλεκτων υλικών, καθώς και άλλων αιχμηρών και επικίνδυνων αντικειμένων.
• Είναι απαραίτητη η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της παράστασης.
• Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση, φωτογράφιση και ηχογράφηση μέρους ή του συνόλου της παράστασης δια οποιουδήποτε μέσου (όπως δια φωτογραφικής μηχανής, βιντεοκάμερας κλπ.) και για οιοδήποτε σκοπό.
• Οι ταξιθέτες και το προσωπικό ασφαλείας βρίσκονται στο χώρο του θεάτρου με σκοπό την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, καθώς και την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης. Το κοινό οφείλει να συμμορφώνεται στις υποδείξεις των ταξιθετών και του προσωπικού ασφαλείας
• Οι ταξιθέτες και το προσωπικό ασφαλείας έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν από το χώρο της παράστασης θεατή ή θεατές που παρακωλύουν με τη συμπεριφορά τους την ομαλή εξέλιξη του θεάματος ή/και το δικαίωμα των υπόλοιπων θεατών να παρακολουθήσουν την παράσταση.
• Δεν επιτρέπεται το φιλοδώρημα.