Αθηναϊκά Θέατρα
Αφίσα

Περσεφόνη: Το μυστικό των εποχών

Όταν 60 ταλαντούχα παιδιά και νέοι χορεύουν και συναρπάζουν το κοινό!

Πού:
Παλλάς
Από:
26/11/2016
Εως:
27/11/2016
Εισιτήρια:

«Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών»

                                                                                     

Σάββατο 26 Νοεμβρίου & Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις18.00

Θέατρο Παλλάς

Ο μύθος που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

 

 

 

Εξήντα ταλαντούχοι χορευτές και χορεύτριες από 9 έως 22 χρονών προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μπαλέτο η«Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών», τη νέα παράσταση που θα χορέψει η εξαιρετική ομάδα του AthensChildren’sBallet. Με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων, οι χορευτές που επιλέχθηκαν κατόπιν ακρόασης συναντιούνται κάθε Κυριακή για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό θέαμα!

 

Για πρώτη φορά το Athens ChildrenBallet συνεργάζεται με τον Α’ Χορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Erico Montes Nunes για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης χορογραφίας σε μουσική, LéDelibes. Στο ρόλο του Άδη πρωταγωνιστεί ο δεκαεξάχρονος Kyle Alexander από το Royal Ballet School.Ο ταλαντούχος χορευτής έχει ήδη χορέψει στο μιούζικαλ Billy Elliot στο West End καθώς και τον ρόλο του Fritzστον Καρυοθραύστη του RoyalBallet.

 

Ο ομώνυμος αρχαιοελληνικός μύθος αφηγείται το θαυμαστό κύκλο της φύσης και τις τέσσερις εποχές.Η αρπαγή της Περσεφόνηςείναι μια αλληγορία των διαφορετικών εποχών και της εναλλαγής ανάμεσα στην καρποφορία της γης και το φθινόπωρο / χειμώνα. Ο μύθος της Περσεφόνης παρουσιάζει τον αέναο κύκλος της ζωής θίγοντας θέματα σχέσεων όπως ο χωρισμός της μητέρας από την κόρη και τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτάτη λύπη, τον θυμό, την αγάπη, τη συμφιλίωση. Μέσα από την παράσταση οι μικροί θεατές μαθαίνουν γιατον αρχαιοελληνικό μύθο αλλά και για την ανθρωπολογική του διάσταση.

 

Το Athens Children’s Ballet είναι η πρώτη ομάδα κλασικού μπαλέτου στην Ελλάδα για παιδιά και νέους από 9 έως 22 ετών. Παρουσιάζει πρωτότυπα έργα κλασικού ρεπερτορίου, δίνοντας  την ευκαιρία σε ταλαντούχους χορευτές απ’ όληντην Ελλάδα να συνεργαστούν με καταξιωμένους χορογράφους και δασκάλους για να χορέψουν σε μία επαγγελματική παράσταση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το AthensChildren’sBallet προσκαλεί παιδιά από δυσμενής οικονομική και κοινωνική θέση να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν. Φέτος σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» παιδιά προσφύγων που διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας θα παρευρεθούν στην παράσταση όπως επίσης και παιδιά από την ΜΚΟ «Ένα Παιδί ένας Κόσμος».

 

ToAthens Children's Balletέχοντας ήδη για τρείς συνεχείς χρονιές sold out παραστάσεις αναχωρεί προς ένα μαγευτικό ταξίδι όπου η «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών» αποτελεί μία παράσταση υψηλής αισθητικής που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους!

 

Συντελεστές:

Επίτιμοι Πρόεδροι Athens Children’s Ballet:

Lynn Wallis, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Royal Academy of Dance, London &
Errol Pickford, πρώην κορυφαίος χορευτής του RoyalBallet, Covent Garden

Δημιουργία και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα

Χορογραφία: Erico Montes Nunes (Α’ Χορευτής του Royal Ballet)

Μουσική:Leo Delibes

Σκηνογράφος: Ξένια Βήτου