Αθηναϊκά Θέατρα

BORIS BEREZOVSKY

20 Νοεμβρίου στο Παλλάς

Ώρα έναρξης: 20:30

Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Tchaikovsky της Μόσχας
O μεγαλύτερος Δεξιοτέχνης Πιανίστας της Εποχής μας
σε έργα ύψιστης τεχνικής δυσκολίας της εποχής του «Ρομαντισμού»:

- Franz Liszt: Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας (Études d'exécution Transcendante), S.139 (αποσπάσματα)
- Pyotr Ilych Tchaikovsky: Σκηνές από ένα Ρωσικό Χωριό (Dumka), Op. 59
- Sergei Rachmaninoff: Σπουδές Πίνακες (Études Tableaux), Op.39 (αποσπάσματα)

Μια σπάνια εμπειρία θα έχει την δυνατότητα να ζήσει το αθηναϊκό κοινό, στις 25 Οκτώβριου στο Παλλάς, όπου θα δώσει ρεσιτάλ ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής μας, ο Μπορίς Μπερεζόφσκι (Boris Berezovsky) .
O Boris Berezovsky έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό στυλ.
Περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθειά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα Times του Λονδίνου.
Ο Ρώσος καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Ο Boris Berezovsky κέρδισε, μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Tchaikovsky της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο όπου οι κριτικοί τον αποθέωσαν για την 'εκτυφλωτική τεχνική και εκφραστική του δύναμη'.
"Τίποτε δεν φοβίζει τον Boris Berezovsky που παίζει... με ακατανίκητη δύναμη , σιγουριά και τεχνική τελειότητα" έγραψε το περιοδικό (Pianist magazine) .
Έκτοτε ηχογραφεί και εμφανίζεται ανελλιπώς ως σολίστ με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου (Berlin Philharmoniker, New York Philharmonic, κλπ) σε ένα ευρύ ρεπερτόριο με έμφαση στα δυσκολότερα έργα της παγκόσμιας παγανιστικής εργογραφίας, όπως τις 12 Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας του List, τις 24 Σπουδές του Chopin και Chopin/Godowsky, τις Σπουδές- Etudes-tableaux του Rachmaninoff, τις δυσκολότερες Σονάτες του Beethoven, Liszt, Brahms, Rachmaninoff και αντίστοιχα τα μεγάλα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα όπως το Δεύτερο του Brahms, του Rachmaninoff και του Tchaikovsky. Έχει λάβει πληθώρα βραβείων για τις ηχογραφήσεις του όπως το BBC Music Magazine Award και στην Γαλλία, το βραβείο Choc de la Musique.
Το κοινό θα έχει μια και μοναδική ευκαιρία να τον δεί και να τον ακούσει ζωντανά στην Αθήνα για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα ρεσιτάλ αντιπροσωπευτικό του ρεπερτορίου του, σε αριστουργηματικά έργα του Παγκόσμιου Ρεπερτορίου της εποχής του Ρομαντισμού.

 

Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά (με διάλειμμα)


Προπώληση: TICKET365.gr Κρατησεις θέσεων & αγορά εισιτηρίων 211 1000 365 & στα εκδοτήρια- ταμεία του Θεατρου Παλλάς (Βουκουρεστίου 5)
Εισιτήρια: 10 (φοιτ), 16, 20, 22, 25, 28, 32, 38, 44, 50, 55, 60, 75 Ευρώ

 

 

Media