Αθηναϊκά Θέατρα

Victoria Chaplin

Jean-Baptiste Thierré

 

ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΤΣΙΡΚΟ

(LE CIRQUE INVISIBLE) 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

20 έως 23 Οκτωβρίου

 mg 3310

Από τη μία η Βικτόρια Τσάπλιν, εγγονή του Ευγένιου Ο' Νηλ και βέβαια κόρη του μοναδικού Τσάρλι Τσάπλιν.
Από την άλλη ο άντρας της, ο γάλλος κωμικός ηθοποιός Ζαν-Μπατίστ Τιερέ.

Μία σαγηνευτική χορεύτρια, μία νεράιδα ακροβάτισσα που εκτός από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά φαίνεται ότι κληρονόμησε και το αστείρευτο ταλέντο του πατέρα της.
Κι ένας λαμπερός, γοητευτικός κλόουν-ταχυδακτυλουργός-μάγος, με τα χαρίσματα του μεγάλου Χουντίνι. Με μοναδικούς συμπρωταγωνιστές έναν αυξομειούμενο στο μέγεθος λαγό και κάποιες περίεργες πάπιες.

Το «Αόρατο Τσίρκο» τους είναι ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της μαγείας και των ονείρων, στο σύμπαν του λυρισμού και των αισθήσεων, μία φυγή από την πεζή πραγματικότητα. Γιατί αν μία παράσταση με δύο μόνο καλλιτέχνες, δικαιούται τον χαρακτήρα της φαντασμαγορίας και του υπερθεάματος, τότε είναι μόνον αυτή. Γιατί εν τέλει αν μία παράσταση πέρα από τον εντυπωσιασμό ξύνει το μυαλό μας με το χιούμορ της και μας αγγίζει συναισθηματικά, διασκεδάζοντας αδιακρίτως μικρούς και μεγάλους, τότε ανάγεται στο απόλυτο οικογενειακό θέαμα. Μέσω της πηγαίας έμπνευσης και της τεχνοτροπίας των καλών παλιών σαλτιμπάγκων, όπως ακριβώς έκανε άλλωστε και ο ίδιος ο περίφημος Σαρλό.

 p213656 7-le-cirque-invisible

 

Παραγωγή Λάβρυς