Αθηναϊκά Θέατρα
Αφίσα

Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ αυτοβιογραφούμενος

Από 13 Μαϊου για 15 παραστάσεις.

Πού:
Δημήτρης Χόρν
Από:
13/5/2015
Εως:
31/5/2015
Εισιτήρια:

Τετ. έως Παρ. 16€, 14€, 12€
Σαβ. & Κυρ. 18€, 16€, 12€

 

Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ
ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΣ

Θεατρική παράσταση βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια του ποιητή καθώς και σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από πολύ κοντά. Από 13 Μαϊου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν και μόνο για 15 παραστάσεις.
Τον Κ.Π. Καβάφη ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Ο Κ.Π.Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος «σκηνοθέτης» της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Έργο που υποστήριζε άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως, υποδυόμενος διάφορους ρόλους, ως πολυτάλαντος «ηθοποιός» στο ρόλο της ζωής του.

Οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι “διάλογοι” του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται.

Οι επιθυμίες, οι αναμνήσεις και οι αναζητήσεις του, εκφράζονται μέσα από τη σοφία, το καυστικό χιούμορ και τη λεπτή ειρωνία του. Οι μύχιες σκέψεις του και τα άγνωστα κείμενα του Ποιητή, τόσο διαχρονικά που μοιάζει να γράφτηκαν σήμερα, μιλούν κατευθείαν στον σύγχρονο άνθρωπο. Η κατάβαση στην πηγή της ποιητικής του δημιουργίας, που διαχρονικά συνεχίζει να ταξιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο στην «Ιθάκη» τους.

Μία μοναδική θεατρική γνωριμία με τον πιο διάσημο «Άγνωστο» της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ποίησης, μέσα από το ποιητικό υποκριτικό στίγμα του Κωνσταντίνου Τζούμα.

 Τον Κ.Π. Καβάφη ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΥΚΟΦΩΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σύνθεση κειμένου - σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ψυχογιός

Χορογραφία: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Σκηνικά: Γιάννης Βλάχος

Ενδυματολογική επιμέλεια: Μπέττυ Λυρίτη

Μακιγιάζ: Μάρω Νεράιδα

Φωτισμοί: Γιάννης Φαλκώνης

Εικαστικό επί σκηνής: Δημήτρης Αληθεινός

Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γκουτζίδου

Παίζουν: Τέλης Ζώτος, Αλέξανδρος Νταβρής, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Νίκος Ζιάγκος, Γιάννης Τσιώμου, Ρούλα Αντωνοπούλου. Γιάννης Αγριόμαλλος, Αλέκα Ράπτη, Κώστας Βασιλόπουλος, Μπέττυ Λυρίτη.
Αφηγητής: Δημήτρης Βίκτωρ

Τον Κ.Π. Καβάφη ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας